כל אחד מאיתנו חולה מידי פעם. יש חולים הזקוקים להיתערבות רפואית מינימאלית בעוד שאחרים נדרשים לביקורים תכופים.
מה קורה כאשר אנו חשים ברע? חלק מהאנשים בוחרים להמתין בעוד אחרים פונים לרופא. אולם, המשותף לרוב האנשים היא התחושה כי אנו נמצאים בידיים מיומנות ואמינות. במידה והרופא אומר כי "הכול בסדר", אנו נוטים לבטוח בדבריו. אך האם תחושת הביטחון נמצאת בכפיפה אחת עם המציאות או שמא אנו נוהגים בחופזה ותמימות?
אם נחפש את תשובנו בסטטיסטיקה נראה תמונה יחסית עגומה. מדי שנה מוגשות אלפי תביעות בגין רשלנות רפואית.
ההגדרה של רשלנות רפואי היא "מתן שירותים רפואיים תוך סטייה מרמת הזהירות הסבירה שלה, כאשר סטייה זו גרמה נזק למטופל, שלא היה נגרם אלמלא סטייה זו".
אומנם רופאים הם בני אדם, וככל בני האדם גם רופאים עשויים לטעות בהבחנתם. אולם במקרה של טיפול רפואי רשלני יכולות להיות לכך השלכות הרסניות, עם מבחינה נפשית ואם מבחינה פיזית. למשל, הוא עלול לגרום להחמרת המצב, לנכות, כאב, סבל ואף במקרים קיצוניים למוות.
מה ניתן לעשות במקרה ואתה חושב כי הרופא שלך התרשל בטיפולו בך? תביעות בגין רשלנות רפואית משוייכות לדיני נזיקין ולכן אתה זקוק לעורך דין נזיקין . במידה ועורך דין רשלנות רפואית מוכיח כי הרופא פעל באופן רשלני, אתה זכאי לפיצויים בגין הנזק שנגרם. מסקרים עולה כי ממוצע הפיצויים בגין תביעות על רשלנות רפואים מגיע לעשרות אלפי שקלים. בנוסף, עולה כי מדי שנה, תביעות בגין רשלנות רפואית הגיעו לסכום של רבע מליארד שקלים.