ענף הגבינות הוא ענף שצומח ללא הרף, ועם עליית שוק גבינות הבוטיק, חלה עלייה במספר יצרני הגבינות העצמאיים. גבינות בוטיק מיוצרות לרוב מחלב גולמי או חלב לא מפוסטר, וההמלצה על פי רופאים היא שלא כדאי לצרוך גבינות מחלב לא מפוסטר אלו על ידי נשים בהריון, ילדים מתחת לגיל שש או כל מי שיש לו מערכת חיסונית נפגעת.
הטעם של הגבינות הללו עשוי להשתנות בהתאם לזמן היישון שלהן. באופן כללי, ככל שהם מיושנים יותר (עד שלוש שנים) כך טעמם יהיה חריף וחד יותר. גבינות הן אחד המאכלים הפופולריים ביותר ברחבי העולם. ניתן להכין אותם עם פרה, עז, כבשה, בופלו או כל חלב אחר.
סוגים שונים של גבינות
ניתן לסווג גבינות לשלוש קטגוריות: גבינות רכות, חצי רכות וקשות. הקטגוריה בה נמצאת גבינה תלויה בכמות הלחות שנותרה בה. גבינות רכות הן אלו שיש להן פחות מ-45% מתכולת הלחות בעוד לגבינות קשות יש יותר מ-45%.
הגבינה העתיקה ביותר שנמצאה אי פעם התגלתה בקבר מצרי ומתוארכת לשנת 3200 לפני הספירה. זה אומר שאנשים מייצרים גבינה לפחות 5400 שנה!
גבינות הן מאכל שקיים כבר אלפי שנים. סוגי הגבינות משתנים ממדינה למדינה ומאזור לאזור. ישנם יותר מ-700 סוגים שונים של גבינות ברחבי העולם, כאשר צרפת ואיטליה הן שתי היצרניות הגדולות ביותר. מעדניית גבינות בעיר שלכם לרוב תוכל להציע מבחר גדול של גבינות מובילות.
גבינה מיוצרת על ידי קרישת חלב בתהליך הנקרא קיפול. לאחר הקרישה חותכים את החלב לחתיכות מוצקות ולאחר מכן לוחצים יחד ליצירת עיסה של גבינה. הכבישה של מסת הגבינה גורמת לה לשחרר מי גבינה, אשר לאחר מכן מנוקזת או נלחצת החוצה במכונה.
תמצאו מגוון רחב של גבינות בעיר שלכם
סוג הגבינה הפופולרי ביותר באמריקה הוא גבינת צ'דר, אשר נוצרה לראשונה בשנת 1690 על ידי מתיישבים אנגלים באמריקה. גבינות בוטיק ידועות גם כגבינה ארטיזנלית. הגבינות הללו נעשו עם הרבה תשומת לב לפרטים והקפדה. הם עשויים בדרך כלל מחלב גולמי, שאינו מפוסטר ואינו הומוגני. חנות גבינות שמתמחה בגבינות בוטיק תוכל להציע לכם זאת.
ניתן להכין גבינה מחלב פרה, חלב עיזים, חלב כבשים או שילוב של חלבים אלו. אפשר להכין אותו גם מחלב של יונקים אחרים כמו תאו, גמל או יאק. סוג החיה המספקת את החלב יקבע אם הגבינה מסווגת כגבינה כחולה או לא.
גבינות – מאכל שאהוב בעולם כולו
גבינות הן בחירת מזון פופולרית עבור אנשים רבים. ישנם סוגים רבים ושונים של גבינות שאנשים יכולים לבחור מהן והן מגיעות בכל הצורות, הגדלים והצבעים השונים. גבינות עשויות מחלב, מלח ורנט. רנט הוא אנזים המקרש את חלבוני החלב ליצירת קצף. לאחר מכן דוחסים את החמין לבלוקים או יוצרים צורות ספציפיות.
גבינה היא אחד מפריטי המזון העתיקים ביותר על פני כדור הארץ עם עדויות המצביעות על כך שהיא נוצרה לראשונה על ידי שבטים נוודים במרכז אסיה לפני כ-10,000 שנה. המילה גבינה מגיעה מהמילה הלטינית caseus שמשמעותה גבינה או חלב טרי.
גבינות בוטיק – טעם יוצא מן הכלל
גבינת בוטיק היא לא רק לגבינה עצמה; זה גם על החוויה של האכילה. הסיבה לכך היא שלגבינות בוטיק יש תכולת שומן גבוהה יותר מאשר סוגי גבינות אחרים, מה שאומר שהן נמסות בפה ואינן משאירות שאריות שומניות על האצבעות לאחר אכילתן.
גבינות הן מאכל טעים ומזין שרבים יכולים ליהנות ממנו. ישנם סוגים רבים של גבינות, אך סוג פופולרי הוא גבינת הבוטיק. גבינות בוטיק הן אלו שיוצרו במנות קטנות עם מרכיבים באיכות גבוהה. יש להם טעמים ומרקמים ייחודיים מכיוון שהם אינם מיוצרים בייצור המוני כמו סוגי גבינה אחרים. גבינות בוטיק נוצרו במשך מאות שנים, אך הן הפכו פופולריות בשנים האחרונות כאשר יותר אנשים התעניינו במאכלים מהסוג הזה.
כל מה שאתם רק צריכים לעשות זה להחליט איזה סוג של גבינה אתם רוצים לנסות, וכך בעצם להפתח לעולם חדש של גבינות בוטיק איכותיות שללא ספק יגרמו לכם ליהנות מכל ביס. זוהי חוויה שפשוט לא יהיה כדאי לכם לוותר עליה.
אם אתם בשרון ומחפשים גבינות בוטיק, הדרך הכי טובה לקנות גבינות ברמה גבוהה היא להיכנס לחנות או מעדנייה בשרון המתמחה בסוגי הגבינות האלה ושם תמצאו את מה שחיפשתם